Propozycja menu na przeyjęcie weselne

Koszt na 2014 rok
Styczeń, Luty, Marzec, Listopad, Grudzień: 120zł od osoby z poprawinami Kwiecień, Maj, Czerwiec, Lipiec ,Sierpień , Wrzesień, Październik: soboty 190zł od osoby z poprawinami, piątki 170zł od osoby z poprawinami
Cena zawiera: 1 zupa, 3-4 rodzaje mięsa do obiadu ( po2 porcje na osobę ), 2 rodzaje dodatków, 3-4 surówki lub sałatki, 7-8 przekąsek, 4 dania ciepłe podawane podczas trwania przyjęcia.

  • Zupy:

  • Rosół z makaronem
  • Kołduny w rosole
  • Zupa cebulowa
  • Zupa brokułowa z kurczakiem
  • Krem ze szparagów z groszkiem ptysiowym
  • Krem z pieczarek
  • Mięsa:

  • Filet drobiowy panierowany
  • Kotlet schabowy panierowany
  • Kotlet deVollaine
  • Zapiekana karkówka w sosie cebulowym
  • Karkówka w sosie pieczeniowym
  • Zrazy wołowe
  • Filet drobiowy z serem i pieczarkami
  • Udka pieczone
  • Kotlet po szwajcarsku:schab z żółtym serem
  • Rulon drobiowy z porem lub z serem feta
  • Kotlet moskiewski (schab, ser, pieczarki, szynka)
  • Schab faszerowany kiełbasą i boczkiem
  • Drobiowe fileciki w cieście migdałowym
  • Roladka drobiowo-szparagowa w orzechowej panierce
  • Filet z soli w cieście naleśnikowym
  • Tilapia w sosie cytrynowym
  • Sosy:

  • Sos pieczeniowy
  • Sos pieczarkowy
  • Sos kurkowy
  • Sos brokułowo-serowy
  • Sos cytrynowy
  • Surówki i sałatki:

  • Surówka z kapusty białej
  • Surówka z marchwi
  • Sałatka z buraczków
  • Sałatka szopska (kapusta pekińska, pomidor, ogórek, papryka, sos vinegrett )
  • Surówka z selera
  • Surówka z kiszonej kapusty
  • Sałatka z czerwonej kapusty
  • Dodatki:

  • Ziemniaki z koperkiem
  • Talarki ziemniaczane z czosnkiem
  • Ziemniaki w sosie śmietanowo-koperkowym
  • Frytki,
  • Ryż
  • Kasza gryczana
  • Zimne przekąski:

  • Patera mięs zimnych( karkówka pieczona, schab ze śliwką, galantyna z kurczaka)
  • Medaliony z sosem czosnkowym i pomidorem
  • Szynka garnirowana z sosem na ostro
  • Szynka ze szparagami
  • Szynka z sałatką włoską
  • Śledź po polsku
  • Śledź po meksykańsku
  • Śledź w oleju
  • Pstrąg faszerowany
  • Ryba w sosie greckim
  • Ryba w zalewie pomidorowej
  • Galaretka z drobiu
  • Koreczki
  • Bakłażany z żółtym serem i wędliną
  • Papryka faszerowana
  • Wafelki mięsne
  • Pomidor faszerowany sałatką z makaronu ryżowego
  • Sałatka gyros
  • Sałatka grecka
  • Sałatka włoska
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Sałatka Ala tortelini ( tortelini, ogórek świeży, pomidor, kukurydza, majonez, sos kurry)
  • Sałatka special (seler, rodzynki, kukurydza, majonez, por, szynka, ser)
  • Sałatka koktajlowa (pomidorki, mozarella, cebula, sos)
  • Sałatka japońska (ogórki konserw., kiełki, makaron sojowy, kukurydza)
  • Sałatka chłopska (polędwica wieprzowa, ogórek, czosnek, por, fasola, oliwki)
  • Łosoś w sosie tatarskim
  • Łosoś z cytryną
  • Korniszony w salami
  • Dania ciepłe podawane podczas trwania wieczoru:

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem lub krokietem
  • Golonka po bawarsku
  • Udka faszerowane
  • Szaszłyki drobiowe lub wieprzowe
  • Zupa gulaszowa
  • Żurek staropolski
  • Bigos
  • Kiełbasa biała zapiekana
  • Flaki wołowe
  • Canelloni z mięsem w sosie śmietanowym
  • Canelloni ze szpinakiem w sosie ricotta
  • Żeberko w sosie barbeciu
  • Jest możliwość zamówienia na życzenie stołu chłopskiego, szynki w chlebie lub prosiaka za dodatkową opłatą.

    Alkohol, napoje, owoce i ciasta można mieć własne.

    SERDECZNIE ZAPRASZAMY