Wesela
PROPOZYCJA MENU NA PRZYJĘCIE WESELNE
Koszt na 2023 r
Od listopada do marca
Wesela 230 zł od osoby, poprawiny 70 zł od osoby
Od kwietnia do października
Wesela piątkowe 240 zł od osoby, poprawiny 70 zł od osoby
Wesela sobotnie 270 zł od osoby, poprawiny 90 zł od osoby
Cena zawiera:
1 zupa
3-4 rodzaje mięsa do obiadu ( po 2 porcje na osobę )
2 rodzaje dodatków
3-4 surówki lub sałatki
7-8 przekąsek
4 dania ciepłe podawane podczas trwania przyjęcia
MENU:
Rosół z makaronem
Kołduny w rosole wołowo-wieprzowe
Zupa cebulowa
Zupa brokułowa z kurczakiem
Krem ze szparagów z groszkiem ptysiowym
Krem z pieczarek
Sos pieczarkowy
Sos kurkowy
Sos brokułowo – serowy
Sos cytrynowy
Kotlet schabowy panierowany
Kotlet de vollaine
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym
Karkówka w sosie pieczeniowym
Filet drobiowy z serem i pieczarkami
Udka pieczone
Kotlet po szwajcarsku:schab z żółtym serem
Rulon drobiowy z porem lub z serem feta
Kotlet moskiewski (schab, ser, pieczarki, szynka)
Schab faszerowany kiełbasą i boczkiem
Drobiowe fileciki w cieście migdałowym
Roladka drobiowo- szparagowa w orzechowej panierce
Filet z soli w cieście naleśnikowym
Filet drobiowy po parysku w cieście tempera
Pierś z kurczaka w sosie serowym
Schab z kostką
Rulon drobiowy z serem gouda
Medaliony z sosem czosnkowym i pomidorem
Schab garnirowany
Szynka ze szparagami
Szynka z sałatką włoską
Śledź po polsku
Śledź w słodko – kwaśnym sosie ( koncentrat pomidorowy, ocet winny, cebula )
Śledź po meksykańsku
Śledź w oleju
Pstrąg faszerowany
Ryba w sosie greckim
Ryba w zalewie pomidorowej
Galaretka z drobiu
Tortille faszerowane
Bakłażany z żółtym serem i wędliną
Papryka faszerowana pieczona
Wafelki mięsne
Pomidor faszerowany sałatką z makaronu ryżowego ( por, ogórek, kukurydza, groszek, natka pietruszki, majonez, makaron ryżowy )
Sałatka gyros
Sałatka grecka
Sałatka włoska
Sałatka Ala tortelini ( tortelini, ogórek świeży, pomidor, kukurydza, majonez, sos kurry)
Sałatka special (seler, rodzynki, kukurydza, majonez, por, szynka, ser)
Sałatka koktajlowa (pomidorki, mozarella, cebula, sos)
Sałatka japońska (ogórki konserwowe., kiełki, makaron sojowy, kukurydza)
Pieczona rolada z ciasta francuskiego ze szpinakiem i łososiem
Korniszony w salami
Jajka faszerowane szynką
Pomidorki faszerowane serem ricotta
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym
Krążki cebulowe z dipem
Frytki z pieczonego bakłażana z dipem Tahiti
Buritto z mięsem z sosem ze świeżych pomidorów
Sałatka z melonem, ogórkiem i fetą z octem balsamicznym
Mufinki biszkoptowe z serem i szpinakiem
Kulki serowe w cieście
Kolorowe ćwiartki papryki w cieście piwnym
Śledź po cygańsku
Śledź marynowany w pieczonych burakach
Paluszki z kurczaka smażone w płatkach owsianych z sałatką z kukurydzy
Kurczak z ziołami w chrupiącym cieście francuskim
Placki ziemniaczane z mięsem i jogurtem
Łódeczki z bakłażana nadziewane mozarellą
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Roladka z bakłażana z fetą
Roladki z wędzonego łososia z jabłkiem
Pieczarki faszerowane ze szpinakiem
Sakiewki z ciasta francuskiego z serem i suszonymi pomidorami i kabanosem
Roladki z pieczonego bakłażana z serem ricotta, rukolą i owocem
Surówka z marchwi
Sałatka z buraczków
Sałatka szopska (kapusta pekińska, pomidor, ogórek, papryka, sos vinegrett )
Surówka z selera
Surówka z kiszonej kapusty
Sałatka z czerwonej kapusty
Sałatka szwedzka ( ogórek kiszony, kukurydza, cebula, olej )
Mieszanka królewska zapiekana z mozarellą
Talarki ziemniaczane z czosnkiem
Ziemniaki w sosie śmietanowo – koperkowym
Frytki,
Ryż
Kasza gryczana
Ziemniaki z grilla z boczkiem
Golonka po bawarsku
Udka faszerowane
Szaszłyki drobiowe lub wieprzowe
Żurek staropolski
Bigos
Kiełbasa biała zapiekana
Mielone szaszłyki z wieprzowiny
Flaki wołowe
Canelloni z mięsem w sosie śmietanowym
Canelloni ze szpinakiem w sosie ricotta
Żeberko w sosie barbeciu
Pałki drobiowe w marynacie imbirowo – miodowej
Czosnkowa ciabata z pomidorami
Zapiekanka ze szpinakiem i warzywami
Glazurowany bekon z sezamem
Placki owsiane z cynamonem
Tortille pszenne z cukinią
Alkohol, ciasta, owoce, napoje można mieć własne.