Wesela

PROPOZYCJA MENU NA PRZYJĘCIE WESELNE

Koszt na 2022 r

Od listopada do marca
Wesela 200 zł od osoby, poprawiny 50 zł od osoby

Od kwietnia do października
Wesela piątkowe 220 zł od osoby, poprawiny 60 zł od osoby
Wesela sobotnie 240 zł od osoby, poprawiny 80 zł od osoby

 

Cena zawiera:
1 zupa
3-4 rodzaje mięsa do obiadu ( po 2 porcje na osobę )
2 rodzaje dodatków
3-4 surówki lub sałatki
7-8 przekąsek
4 dania ciepłe podawane podczas trwania przyjęcia

MENU:

Zupy:
Rosół z makaronem
Kołduny w rosole wołowo-wieprzowe
Zupa cebulowa
Zupa brokułowa z kurczakiem
Krem ze szparagów z groszkiem ptysiowym
Krem z pieczarek
Sosy:
Sos pieczeniowy
Sos pieczarkowy
Sos kurkowy
Sos brokułowo-serowy
Sos cytrynowy
Mięsa:
Filet drobiowy panierowany
Kotlet schabowy panierowany
Kotlet de vollaine
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym
Karkówka w sosie pieczeniowym
Zrazy wołowe
Filet drobiowy z serem i pieczarkami
Udka pieczone
Kotlet po szwajcarsku:schab z żółtym serem
Rulon drobiowy z porem lub z serem feta
Kotlet moskiewski (schab, ser, pieczarki, szynka)
Schab faszerowany kiełbasą i boczkiem
Drobiowe fileciki w cieście migdałowym
Roladka drobiowo- szparagowa w orzechowej panierce
Filet z soli w cieście naleśnikowym
Tilapia w sosie cytrynowym
Mintaj filet w sosie prowansalskim
Filet drobiowy po parysku w cieście tempera
Rolada po szwajcarsku z wołowiny z serem gyruyere w sosie własnym
Pierś z kurczaka w sosie serowym
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
Schab z kostką
Rulon drobiowy z serem gouda
Zimne przekąski:
Patera mięs zimnych (karkówka pieczona, schab ze śliwką, galantyna z kurczaka)
Medaliony z sosem czosnkowym i pomidorem
Schab garnirowany
Szynka ze szparagami
Szynka z sałatką włoską
Śledź po polsku
Śledź w słodko – kwaśnym sosie (koncentrat pomidorowy, ocet winny, cebula)
Śledź po meksykańsku
Śledź w oleju
Pstrąg faszerowany
Ryba w sosie greckim
Ryba w zalewie pomidorowej
Galaretka z drobiu
Tortille faszerowane
Bakłażany z żółtym serem i wędliną
Papryka faszerowana pieczona
Wafelki mięsne
Pomidor faszerowany sałatką z makaronu ryżowego ( por, ogórek, kukurydza, groszek, natka pietruszki, majonez, makaron ryżowy )
Sałatka gyros
Sałatka grecka
Sałatka włoska
Sałatka Ala tortelini ( tortelini, ogórek świeży, pomidor, kukurydza, majonez, sos kurry)
Sałatka special (seler, rodzynki, kukurydza, majonez, por, szynka, ser)
Sałatka koktajlowa (pomidorki, mozarella, cebula, sos)
Sałatka japońska (ogórki konserwowe., kiełki, makaron sojowy, kukurydza)
Sałatka chłopska (polędwica wieprzowa, ogórek, czosnek, por )
Łosoś w sosie tatarskim
Łosoś z cytryną
Pieczona rolada z ciasta francuskiego ze szpinakiem i łososiem
Korniszony w salami
Jajka faszerowane szynką
Pomidorki faszerowane serem ricotta
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym
Krążki cebulowe z dipem
Frytki z pieczonego bakłażana z dipem Tahiti
Buritto z mięsem z sosem ze świeżych pomidorów
Sałatka z melonem, ogórkiem i fetą z octem balsamicznym
Mufinki biszkoptowe z serem i szpinakiem
Kulki serowe w cieście
Kolorowe ćwiartki papryki w cieście piwnym
Dynia z pieca z dipem jogurtowym w plastrach
Bataty grillowane z rozmarynem
Śledź po cygańsku
Śledź marynowany w pieczonych burakach
Paluszki z kurczaka smażone w płatkach owsianych z sałatką z kukurydzy
Kurczak z ziołami w chrupiącym cieście francuskim
Placki ziemniaczane z mięsem i jogurtem
Łódeczki z bakłażana nadziewane mozarellą
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Roladka z bakłażana z fetą
Roladki z wędzonego łososia z jabłkiem
Pieczarki faszerowane ze szpinakiem
Szynka parmeńska z pastą z fety
Sałatka z serem pleśniowym i granatem
Sakiewki z ciasta francuskiego z serem i suszonymi pomidorami i kabanosem
Roladki z pieczonego bakłażana z serem ricotta, rukolą i owocem
Surówki i sałatki:
Surówka z kapusty białej
Surówka z marchwi
Sałatka z buraczków
Sałatka szopska (kapusta pekińska, pomidor, ogórek, papryka, sos vinegrett)
Surówka z selera
Surówka z kiszonej kapusty
Sałatka z czerwonej kapusty
Sałatka szwedzka ( ogórek kiszony, kukurydza, cebula, olej )
Mieszanka królewska zapiekana z mozarellą
Dodatki:
Ziemniaki z koperkiem
Talarki ziemniaczane z czosnkiem
Ziemniaki w sosie śmietanowo-koperkowym
Frytki,
Ryż
Kasza gryczana
Ziemniaki z grilla z boczkiem
Dania ciepłe podawane podczas trwania wieczoru:
Barszcz czerwony z pasztecikiem lub krokietem
Golonka po bawarsku
Udka faszerowane
Szaszłyki drobiowe lub wieprzowe
Zupa gulaszowa
Żurek staropolski
Bigos
Kiełbasa biała zapiekana
Mielone szaszłyki z wieprzowiny
Flaki wołowe
Canelloni z mięsem w sosie śmietanowym
Canelloni ze szpinakiem w sosie ricotta
Żeberko w sosie barbeciu
Pałki drobiowe w marynacie imbirowo – miodowej
Czosnkowa ciabata z pomidorami
Zapiekanka ze szpinakiem i warzywami
Glazurowany bekon z sezamem
Placki owsiane z cynamonem
Tortille pszenne z cukinią
Jest możliwość zamówienia na życzenie stołu chłopskiego, szynki w chlebie lub prosiaka za dodatkową opłatą.

Alkohol, ciasta, owoce, napoje można mieć własne.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY